Om Angelica Ahlbeck

Hej!

Jag heter Angelica och jag bor i ett rött hus med vita knutar på en liten gård som heter Furholmen och ligger utanför Trosa i den Sörmländska skärgården. I bloggen berättar om jag om livet på gården, min kärlek till naturen, djuren, personlig utveckling och om vad som händer när man drabbas av utmattningsdepression och tar mod till sig och följer sitt hjärta.
 
Järnviljan som drev mig in i väggen

För 6 år sedan vaknade jag en morgon och kunde inte gå upp ur sängen. Då drev jag tillsammans med min sambo tre gårdar, hade en storskalig lammproduktion, drev ett hundpensionat 7 dagar i veckan 365 dagar om året och hade två små barn. Mitt fokus var ”görandet”. I mig fanns inga begränsningar för vad och hur mycket jag orkade (trodde jag).

Den konstanta kampen och totala frånvaron av återhämtning gjorde tillslut att det tog tvärt stopp. Många av mina förställningar om livet gick i sank när jag plötsligt förlorade kraften att rycka upp mig, att köra på och att pressa fram resultat. Viljan drev mig rakt in i väggen och kroppen sa till slut stopp. Tiden som följde är suddig i minnet men lämnade spår, en läxa att lära sig av och många frågor. Jag blev tvungen att omvärdera och skapa nya livsmönster och hitta tillbaka till de värderingar som jag står för längst inne. 
 
Plötsligt tvingades jag inse att det drömliv jag varit med och skapat inte var något annat än en lång och slitsam kamp. Under flera år hade jag bortsett från allt som fyllde på mina krafter, misshandlat mig själv och varje gång jag vacklade så var jag direkt där och sparkade upp mig själv igen. Kom igen nu, bit ihop!
 
Tid för förändring 

I takt med att krafterna började återvända insåg jag att jag inte skulle kunna fortsätta på samma sätt längre. Allt det jag strävat efter, det jag trodde skulle göra mig lycklig, hade jag nu. Jag bodde på mina drömmars plats, var omgiven av djur, barn, skog och glittrande vatten. Men inombords ekade det tomt och jag var hjälplös med en kropp som inte orkade mer.  Jag hann aldrig njuta av allt det där och lyckan uteblev…..

Där i soffan vaknade sakta min kreativitet och gav mig kraft att gå vidare. Stora skissblock fylldes med färgglada mindmaps. Vad var viktigt för mig? Vad älskade jag att göra? Papper efter papper fylldes med ord som natur, skog, laga mat, stjärnklara nätter, solnedgångar över betesmarker, åkrar, skrivande och skapande. Jag insåg snart att det jag älskade mest inte alls var det jag fyllde mina dagar med. Sådant jag älskade hade prioriterats bort och till och med glömts bort till förmån för mina ”att göra -listor”.

Under den här tiden gjorde vi många förändringar för att göra livet hanterbart igen. Tre gårdar blev en, 450 tackor blev 35 och sakta förvandlades vår stordrift till det fantastiska lilla jordbruk som vi driver idag. Våra fjällkor flyttade in och det kändes som om en saknad del av mig återfanns.

Närvaro och nya rutiner

Medvetna aktiviteter där jag kan vara fullt närvarande får ta alltmer plats i mitt liv. Stunder på bryggan med block och penna, mys med kossorna med borsten i handen, långsamt och metodiskt skapande i köket och skrivande. De senaste åren har jag bestämt mig för att förvalta min tid här på jorden på ett annat sätt än tidigare.

Det har blivit många kurser och böcker i personlig utveckling, både för att inspireras och för att själv utvecklas. Jag har byggt på mina kunskaper som Stress – och friskvårdsterapeut,  vidareutvecklat mina coachfärdigheter och även läst mer entreprenörskap i Extended Freedom Academy. Att få stöd och känna kraften i riktigt bra coaching förändrar allt. I samband med det blev jag också introducerad till skrivprocessen som har gjort underverk med min vardag för alltid. Att skriva varje morgon om vad som ligger längst fram i min själ och hjärta har gett mig perspektiv och ett utmärkt verktyg för att hantera såväl svårigheter som glädje. Naturlig närvaro handlar inte om att trycka undan känslor utan att se och acceptera tankar och känslor som dyker upp utan att döma.

Följa sitt hjärta

En stark känsla har under de senaste åren växt sig starkare och starkare och jag låter hjärtat styra den här gången . Jag stängde igen i hundpensionatet och satsade fullt ut på min dröm och mitt hjärtas röst.

Så nu sitter jag här i mitt hus på denna lilla underbara gård, Furholmen, och skriver till dig. För att du kan också förändra. Du kan återknyta kontakten med jorden, naturen och djuren för att hitta en paus, en återhämtning, där du kan hämta kraft, energi och glädje.
 
Du kan också komma ut i naturen varje dag. Forskning visar faktiskt att bara åsynen av naturen genom ett fönster eller från en balkong har effekt på oss, visst är det häftigt!

Naturlig Närvaro

För mig var kombinationen av natur, djur, medveten närvaro, coaching och stärkande rutiner ett lyckat recept och därför har jag skapat konceptet Naturlig Närvaro.
 
En annan viktig del i Naturlig Närvaro har också kommit att bli just att se sig själv med kärleksfulla ögon. Att möta vardagen på ett mjukt och vänligt sätt gör att den förändras till det bättre. Allt för ofta slår vi på oss själva i vardagens brus.
 
Jag vill dela en hand på en sommarvarm ko, glittrande vatten, kraftfulla träd, en öppen eld i strandkanten och smaken av en hembakad kanelbulle med dig. Jag gör det nu både här på gården och via webben.  Allt för att just du också ska kunna vara med.
 

Så sitt inte där och vänta på lottovinsten eller att någon annan ska komma med lösningen till dig, sätt igång och skapa det liv du vill ha.

Idag jobbar jag aktivt på olika sätt för att hjälpa fantastiska kvinnor att få möjlighet och att lära sig att pausa,  att vara i sin kraft och att få njuta av allt det magiska som det innebär att leva. Och jag gör det genom att återskapa vår koppling till natur och djur.
 
Välkommen till Furholmen, min lilla del av världen!

 
 

Med kärlek Angelica

Senaste inläggen

Blir du nyfiken på Naturlig Närvaro?

Fyll i dina uppgifter här nedanför så får du inspiration och tips om Naturlig Närvaro direkt i din inkorg varannan söndag. Varmt välkommen!

Skriv till mig om du har en fråga