Hej! Det är jag som är Angelica

-lantbrukaren som blev Stress & friskvårdsterapeut, coach och författare

Jag startade mitt företagande lantbruket tillsammans med min man och har varit förälder lika länge som jag har varit företagare. Under åren har det blivit verksamheter inom flera olika områden som bland annat häst, fårproduktion och fjällkor, eget hundpensionat och stress -och friskvård och olika naturvårdande uppdrag i samarbete med länsstyrelsen. Att driva företag har lärt mig så mycket om så mycket. Att driva eget inom de gröna näringarna lärde mig om hur vi kan leva i samklang med naturen och med familjen, att bryta ihop och komma igen, om att ta nya vägar, att förbli kreativ även när det stormar, företagande, struktur och planering osv.  Under åren har jag lärt mig mängder med strategier och verktyg för att hitta min kraft och energi som jag nu älskar att dela med mina kunder.

Jag brukar säga att jag har en entreprenörssjäl och att det inte finns något annat alternativ för mig även om jag stött på många utmaningar av många olika slag i mitt entreprenörsliv. Jag har också upplevt baksidan av att ha den här starka drivkraften, viljan och energin att driva något eget. Jag har i perioder drivit mig själv hårdare och hårdare - det spelade ingen roll hur mycket jag gjorde, det kändes aldrig som att det var tillräckligt. Jag hade problem att sätta gränser och fortsatte tänka att "om jag bra gör lite mer, lite mer, lite mer" tills en dag. då jag inte kunde göra någonting. Jag kände mig vilse, fångad och ensam. Jag hade rusat rakt in i väggen. 

Jag hade turen nog att jobba med en coach då som hjälpte mig att hitta vägen ut. Jag blev sjukskriven och fick en mycket - nödvändig men påtvingad paus. Under tiden som jag långsamt började att bygga upp mig själv igen, bestämde jag mig för att kampen inte var rätt väg för mig att gå längre.

Jag fortsatte  att arbeta i lantbruket och med hundpensionatet men läste samtidigt till Stress- och friskvårdsterapeut. Utbildningen var en fantastisk möjlighet att få syn på och arbeta med mönster och beteenden som hade gjort mig överväldigad och till slut utmattad.

Samtidigt pressade omvärlden på, det är inte så lätt att stå emot. Ofta handlar det om större, snabbare och mer.  Den som jobbar mest vinner!!! Att offra allt för att ta sig till mål och sedan direkt ta sikte på ett nytt mål.  Mitt i allt detta såg jag att det måste finnas ett annat sätt att bygga företag på. Ett sätt där en mänskliga värderingar styr, där livet, känslor, längtan och drömmar står i fokus. Ett sätt som tillåter entreprenörer att skapa den framgång som de vill ha utan att försaka sin hälsa, glädje och själ längs vägen. Och så föddes drömmen om att skapa en fristad, en inspriationsplats för mammor som driver eller vill driva företag,  Mamprenörer   


Jag har använder det jag har lärt mig i mitt eget liv. Ja, jag försöker i alla fall. Jag vet hur tuff företagsresan kan vara. Och hur underbart det kan vara när du får till det.

Jag upptäckte kraften i att vara i kontakt med min egen livsrytm, min vision och mina värderingar. Det tillåter mig att jobba färre timmar, vara mer närvarande med min familj, var mer kreativ och skapa ett liv där jag är glad, hälsosam och framgångsrik.

Jag har studerat stresshantering, friskvård, hälsa, psykologi, hälsa med utomhuspedagogik, personlig utveckling i sammanslagt snart 10 år

Som lantbrukare, entrreprenör, stress- och friskvårdsterapeut, coach och författare har jag hittat den absolut bästa kombinationen av mina kunskaper:

 • Jag tar med mig alla vertyg du behöver för att känna dig grundad och centrerad och bygga upp en stark grund för dig och ditt företag. Med DIG som utgångspunkt.
 • Jag kan hjälpa dig att utveckla ditt tankesätt och ge dig övningar som vårdar din själ och ger dig mening i livet.
 • Jag har förstahands erfarenhet av att vara fast i kamp och i att lära mig att omfamna ett nytt sätt att vara och göra.

Jag hjälper dig att säga farväl till överväldigande och hitta mer energi, klarhet och självförtroende, både i livet, familjen och i företaget.

Jag vill att du ska:

 • Vakna upp varje morgon och se fram emot dagen full av mening och tacksamhet.
 • Veta vad du behöver göra och ha motivationeen och fokuset för att få det gjort.
 • Njuta av din lugna tid utan skuldkänslor.
 • Ha mer energi för de saker som är viktiga för dig.

Jag brinner för det här, för att jag vet att det går, att alla kämpande fantastiska Mamprenörer där ute behöver få känna att det går att leva precis så som de vill


Jag har sett det i mitt eget liv, och jag har ser det om och om igen i de magiska kvinnor som jag jobbar med.

Jag vill att du ska veta att du SPELAR ROLL! Att din långtan och dina behov är viktiga.

Jag vill att du ska veta att din längtan, drömmar, tankar och åsikter är VIKTIGA.

Jag vill att du ska veta att det inte finns några universella kriterier som bestämmer ditt värde. Vem bestämde att du inte var tillräcklig? DU gjorde det. Så låt oss ändra på det.

 

Jag vill att du ska veta att du inte är ensam

Du är unik. Men vad känner du? Överväldigad? Oro? Rädsla? Skuld? Jag har också varit där, jag hamnar ofta där fortfarande - lika bra att jag säger det, det är ett livslångt arbete. Men det blir lättare, det kan jag lova dig.

Men livet är inte bara jobb, eller hur?

 • En stor del av den tid jag inte jobbar spenderar jag tillsammans med min familj och mina barn som nu är tonåringar.
 • Jag älskar att läsa, både romaner att fly in i och har alltid ett antal fackböcker i olika ämnen liggande runt om i huset.
 • Och så älskar jag att skriva, skriver överallt och hela tiden. Jag går sällan någonstans utan mitt block och penna.
 • Jag tycker också om att laga mat.
 • Sedan tycker jag om att vara i naturen, gå i skogen, träna med hunden eller rida.  Djur och natur får mig att känna mig lugn och jordad. 

Hör upp nu alla Mamprenörer som där ute som längtar efter mer energi , klarthet och självförtroende för att bygga det där förretaget som du älskar

Allt för ofta, tar entreprenörer kål på sig själva när de ska försöka göra allt, allt på samma gång, alltid på, 
alltid med en känsla av att de inte kan slappna av


 

Du spenderar antagligen för mycket tid med att;

 • Känna dig överväldigad av allt på din att göra lista, inte veta var du ska börja och slösar bort tid på att skjuta upp saker.
 • Sätta så mycket press på dig själv att lyckas att ofta känner att du inte är tillräcklig.
 • Känna dig konstant upptagen utan att känna att du får någonting gjort ... allt medans du försöker att ha ett liv i utkanten av företagandet.
 • Leva i kamp, kamp mellan familjens behov, företagets behov och dina egna behov.


Jag hör om och om igen alltför många entreprenörer som är överväldigade, utbrända och underpresterande i sina företag.

Och så känner de sig misslyckade och ibland bestämmer de sig till och med att kasta in handduken, för att kanske kommer inte hela den här företagsgrejen aldrig fungera.

men det måste inte vara så
 

Jag jobbar med företagande mammor som precis som du är trötta på att vara trötta

Kanske har du;

 • Testat alla produktivitets- och effektivitetsverktyg där ute men du kan fortfarande inte ta dig igenom din att göra lista.
 • Läst om vikten av att ha hälsosamma vanor men har inte hållt fast vid någon av dem.
 • Velat att dra ner på arbetstiden i företaget, och vara mer närvarande med barnen, utan att se företaget gå åt skogen.

Jag har också varit där

Jag tänkte att om jag bara jobbade hårdare och drev på mig själv mer så skulle allt bli bra och att jag till slut skulle få den där framgången jag ville ha i mitt företag. För de som såg allting utifrån såg allt bra ut men på insidan kände jag mig överväldigad, orolig, ångestfylld och jag var aldrig tillräcklig.
Jag vet hur skrämmande det kan vara att ta bort foten från pedalen - att du tror att om du saktar ner eller stannar, så kommer du aldrig att komma igång igen. Men då ska jag berätta en hemlighet för dig... det är inte alls så det fungerar. Jag kämpade mig igenom varje dag och allting kändels jobbigt till jag upptäckte ett nytt sätt att vara som förändrade allting för mig och som fungerar jättebra för Mamprenörer precis som du.

Så vad väntar du på?Med kärlek
Angelica Ahlbeck