"Sitter i korridoren på vårdcentralen och väntar, mina ben krampar och har gjort det några dagar. Kan bara inte få dem att slappna av.  Ångesten kryper i ben och armar, det trycker över bröstet. Försöker fixera blicken på något för att desperat hindra tårarna.  En kund till mig går förbi och  jag kämpar fram ett leende - jo allt är bra, lite trött bara. Torkar mig hela tiden i ögonen, får inte släppa taget nu. Jag vet att proverna inte kommer att visa något. Jag är trött, slutkörd och kroppen ryter ifrån, IGEN. Tankarna rusar genom huvudet fram och tillbaka, företaget, mina kunder, kan inte vara borta, allt som ska göras, barnen, hemmet, djuren............ Inser där och då att det är dags nu. Mina gamla strategier fungerar inte för mig längre, jag behöver nya." 

Det här är Angelica

2012 sprang jag med hög fart in i väggen efter att ha snuddat den ett antal gånger under flera år. Det är en tuff match att bli utmattad samtidigt som man är egen företagare ( och självklart även om man inte är företagare). Kanske vet du precis vad jag pratar om. Den som inte varit utmattad  har ofta svårt att förstå hur svårt och utmanande det kan vara och hur otroligt svårt det är att inse att du varken vill eller kan göra som du gjort tidigare i livet.

Det tog många år, och några återfall, för mig att komma tillbaka fullt ut och jag är inte längre samma person, jag har förändrats och jag vill inte ha mitt gamla destruktiva jag tillbaka. Under lång tid levde jag med skräcken att inte orka, jag litade inte längre på att jag klarade av saker fullt ut. Men den starka drivkraften att drömma, att skapa visioner och att få blomma fritt i det egna företaget vann. Jag läste, lyssnade, tränade och övade mig till ett nytt sätt att driva mitt företag och mitt liv som är mer hållbart. Jag älskar entrepenörer så otroligt mycket, för att vi vågar drömma, vågar göra annorlunda och vågar bryta oss ut ur den förbestämda mallen för att något annat är starkare. Men vi måste vara rädda om oss i vår iver att lyckas!

Att använda samma strategier och metoder för att leva och driva företag det insåg jag alltså att jag inte skulle kunna göra. Jag är numera mer överkänslig för stress, jag behöver vila och återhämtning oftare och jag fick lov att lära mig nya strategier för att kunna hantera vardagen och samtidigt kunna känna mig lycklig och glad. Det har inte varit lätt, vägen tillbaka till livet har varit kantad av jobbiga och fantastiska saker om vart annat. Om det är något som jag har lärt mig så är det "resiliens" - att komma igen, att se saker i vitögat, acceptera, agera och komma igen på bästa möjliga sätt. Numera har jag tränat mina mentala muskler och kan återhämta mig snabbare och utan skador efter en motgång (eller för den delen en riktigt stressig dag).

Jag har tagit mig upp och utbildat mig, läst och djupdykt i saker som fått mig att må bättre och lärt mig om personlig utveckling, självsabotage, kroppens lugn och ro system, hur vi kärleksfullt kan stärka våra mentala muskler och bygga resiliens och så mycket mer. Jag har också umgåts med människor som fått mig att våga göra nya saker och mycket har förändrats.

Nu 2018 har jag stängt mitt hundpensionat och vi har avvecklat vårat jordbruk, sålt djuren och nu i sommar lämnat en plats som jag aldrig övervägt att lämna tidigare. Allt för att göra plats för livet, för energi, för lust, för skapande och för glädje, som är så otroligt viktigt för att livet ska kännas meningsfullt.

Vi bor sedan några månader tillbaka i  det idylliska kulturvårdsområdet Stensjöby utanför Oskarshamn och det är fantastiskt. Du är varmt välkommen att besöka oss och kanske är du nyfiken på mina retreater och utomhuscoaching som kommer igång nästa år.

det här gör jag
 

Jag är en jordnära, inkännande, djur-och naturälskande entrepenörskvinna som brinner för dig som är en entreprenör med drömmar men som brottas med dina rädslor för att falla tillbaka i utmattning. 

Var är du i ditt företagande?
Är du tillbaka i entreprenörslivet efter din utmattning eller har du startat ditt nya företag efter din utmattning för att kunna skapa dina egna förutsättningar och bygga din egen vardag, men är orolig för att inte orka med alla olika delar. Känner du att du har verktyg att hantera din nya känslighet, känner du att du har stöd eller känner du dig ensam?

Jag är diplomerad stress- och friskvårdsterapeut, coach, resiliensexpert, entreprenör sedan 15 år, författare och har läst mängder med fristående kurser och böcker i personlig utveckling och hur hjärnan och kroppen reagerar på stress, jag har läst utomhuspedagogik med inriktning på hur naturen kan påverka vår hälsa positivt, reiki och mycket mycker mer.  När jag blev sjuk så kom jag också ännu närmare min andliga sida och jag jobbar nu med att de olika delarna av oss, kropp, själ och sinne ska ha en levande och kärleksfull kommunikation sinsimellan. Vi är en helhet!
          
När jag möter dig i samtal eller i ett av mina onlineprogram så har jag en bred verktyglåda att plocka ur för att du ska få det absolut bästa just för dig. Det enda jag vill att du ska vara är motvierad och att du har en dröm som du vill uppnå.  Att du ska ha en vilja att förändra och utveckla dig och din tillvaro för att komma framåt.  Jag knuffar dig kärleksfullt framåt eftersom jag vet att du inte behöver fler krav eller uppgifter som känns övermäktiga.

Jag vill få dig att se och reflektera över verkligheten så som den ser ut, att identifiera vad du tycker är viktigt i livet och sedan ta faktiska konkreta steg i den riktningen och skapa förändring och positiv energi.  

Jag intruducerar dig också för dina "resiliensmuskler" och ger dig möjlighet att vara vältränad mentalt när du möter dina utmaningar i livet och i förtagandet, för det gör vi.  Det är ett roligt och utmanande arbete att utveckla dessa färdigheter som du kommer ha otrolig nytta av. Tro mig jag använder dem själv varje dag! Hör av dig till mig och berätta om hur din situation ser ut. Boka en fika (kostnadsfritt) eller skriv ett meddelande här brevid.

Varmt välkommen!

Med kärlek Angelica

Vill du veta mer? Boka en fika med mig

Boka en gratis onlinefika här

eller skriv till mig här

Följ mig på facebook

Senaste från bloggen