Förändra en sak 


Ibland verkar det som om ingenting fungerar som det borde. Om du är mänsklig så har du förmodligen någon gång nått den punkt när jobbet inte är roligt, relationer är en kamp och du inte ens känner dig bekväm i din egen kropp.

Vid sådana här tidpunkter i livet , kan det kännas överväldigande att förändra i livet. Det är så mycket .... du vet inte ens vart du ska börja, så du gör inget.

Tänk om 

Jag, och många med mig har stått där mitt i vardagsrushen och inte fått ordning på tankarna. Barnen, företaget/jobbet, städningen, trädgården, borde träna........ hur var det nu med det där kalaset osv. Allt flyter ihop och vi är inte riktigt nöjda med något.  Min strategi var tidigare, som ni redan vet, att skriva långa listor och kämpa mig igenom förändringar.  Nu vet jag att det är det lilla som gör skillnaden. Att ta ett steg tillbaka istället och förändra en sak i sin tillvaro släpper blockeringar och får tankarna att öppna sitt låsta läge.  Vi skapar ringar på vattnet.
 

Det är egentligen ganska enkelt faktiskt....
bestäm dig för att bara ändra på EN sak


Läs en tidningsartikel som du vanligtvis aldrig skulle tänka på. Prova en ny sorts restaurang. Ta en annan väg till jobbet. Vilken liten enkel förändring som helst i din vardag kan förändra ditt perspektiv och har faktiskt potentialen att drastiskt förändra ditt liv. Man brukar prata om den där droppen som får bägaren att rinna över, kanske är det så att den minsta förändring kan öppna ditt sinne för nya möjligheter?
 
Det är som ett skepp till havs.... om det ändrar kurs, även om det bara är en grad. 100 mil senare befinner sig skeppet i helt nya vatten.
 
Självklart, de mest avgörande förändringarna är de du gör på insidan. Irritation kan lätt vändas till fashination. Frustration kan plöstsligt bli tacksamhet. Till och med ilska kan förvandlas om du helt enkelt använder den i en sång.

Du behöver inte göra allt på en gång, gör bara en enkel förändring.

Och det bästa är............ att det hela är ett experiment. Om du inte skulle gilla ditt nya perspektiv så kan du alltid gå tillbaka till ditt gamla. Eller hitta ytterligare ett.

Vilken "en-grads" förändring kan DU göra IDAG?
 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln