Naturlig Närvaro, vad är det?


Hej bästa du!

Har du kommit halvspringandes ut ur ytterdörren någon gång, avstängd, fullt fokuserad på nästa uppgift och så översköljts av naturens magi?  Överrumplad stannar du upp, bara några sekunder, och tar in omgivningen med dina sinnen. En fågel som kvittrar ivrigt eller ett dovt sus i trädkronorna. Magi, ett djupt andetag och så kan du fortsätta i ett lugnare tempo. Naturen har påminnt dig om att pausa.

Efter att själv ha drabbats av utmattning och när jag ser att många runt omkring mig också faller för trycket i vårat prestationsinriktade samhälle, så känner jag att jag måste dela med mig. Att jag vill låta dig ta del av allt jag har lärt mig genom åren bland annat i vår fantastiska miljö här på Furholmen.
Så många kvinnor längtar efter att få ta en paus, att få möjligheten att vila kropp och själ. Nu i vår, samtidigt som nya kalvar och lamm kommit på löpande band så har vi haft träffar i Naturlig Närvaro här på gården. Suttit mitt bland djuren och bara varit. Skrattat åt tokigheter och reflekterat över jobbigheter. Jag känner mig så tacksam för att jag har allt detta omkring mig och jag vill fortsätta dela, både här på gården och via webben.
 
Du som föjer mig har säkert noterat att det handlat väldigt mycket om Naturlig Närvaro och nu är det äntligen dags att få förklara lite mer vad det handlar om. 

Naturlig Närvaro

I mitt liv är det naturen, skogen och djuren som har varit min återhämtning och min räddning när stress har tagit ut för mycket av min energi. Att få luta sig mot en mjuk och varm häst, metodiskt borsta en ko eller att långsamt gå en promenad i skogen, är renande och stärkande för mig, jag fyller på min inre kärna. Hos många finns en längtan tillbaka till rötterna, men förutsättningarna är inte där. 

I Naturlig Närvaro använder vi oss av en form av mindfulness där vi vilsamt använder våra sinnen tillsammans med djuren eller ute i naturen. Vårt fokus lämnar tankarna för en stund och vi landar i kroppen.  Hur den känns och om den känns? Vi andas och jag vägleder dig in i sinnenas värld. Korta övningar att ta med varvas med tid för att odla din osociala kompentens. Naturen erbjuder tröst och en känsla av att uppgå i något större. Det är kravlöst och vi får återhämtning och ny energi, magi!

Jag vill hålla fram det till dig, allt det som vårt fantastiska land har att erbjuda i form av natupplevelser och jag vill visa dig vägen tillbaka till naturen om du har tappat kontakten. Här på gården finns också möjlighet att träffa våra underbara fjällkor, fåren, getterna och alla de andra djuren på ett lugnt och vilsamt sätt.

Det kommer mer....
 
Jag kommer att djupdyka i varje del här i bloggen framöver så följ med här och lär dig mer om Naturlig Närvaro. Du kan också läsa mer om mig och Naturlig Närvaro här på hemsidan. Missa inte heller att titta på de nya kurser som jag skapat med själ och hjärta för dig, du kan delta både här på gården och i form av webbkurser.

Vi ses snart igen!

Med kärlek Angelica 

 

Behöver någon du känner läsa det här just idag?  Du delar inlägget genom att klicka på socialamedierknapparna högst upp i inlägget.

Vill du ha inspiration och tips om Naturlig Närvaro?
Kom med bland dem som får mina bästa tips & resurser direkt i inkorgen, varannan vecka:

Kommentera gärna

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kristina Hellsten » Förändra en sak :  ”Jag har haft ett år av sorg, mitt liv blev inte som det varit. Har brist på gläd..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln