Bara ett tankesätt eller....


Våga följa ditt hjärta

Det händer så mycket nytt och spännande i mitt liv just nu, som en dominoeffekt när jag äntligen vågat följa mitt hjärta och min intuition. Allt är spännande och pirrigt, ibland vacklar jag och känner mig osäker, men hittar snabbt tillbaka till den där grundade känslan inom mig och känner mig trygg.

Frågan och upptäcktsfärden kring vem jag är tycks vara något som följer genom hela livet. Ständigt växer nya sidor och perspektiv fram. Vissa svar tycks hålla genom hela livet medan andra ständigt måste omprövas. Jag överraskas ofta av nya sidor hos mig själv och inser att jag aldrig kommer att bli färdig och känner mig glad över det. Därför vill jag gärna dela med mig av ett tankesätt som jag använder och som har hjälp mig att hitta min riktning.

Ett tankesätt att ta med dig i vardagen

För att få mer av det du vill i livet behöver du lära dig att fokusera mer på vad du vill göra och på vad du inte vill göra. Gör det till en vana att gå omkring och känna dig fram hela tiden. Ju mer du gör av det som känns bra för dig desto bättre går det oftast. Ju mer du gör av det som inte passar dig desto sämre går det och desto sämre mår du troligtvis. Försök flytta ditt fokus mer och mer mot det du vill göra. Du får det du fokuserar på!

Tankesättet gör att du såsmåningom kan skapa en vardag som bygger på dina talanger, där du upplever glädje, lust och mening i det du gör. Därför känner du också mer kraft och energi i livet om du följer din inre känsla. Pröva dig fram så ska du se att du lär dig snabbare och snabbare vad som fungerar och inte fungerar för just DIG. Vad kan just du göra för att få mer av det du vill? Du bygger också upp en tillit till dig själv under tiden. Tilliten gör att du vågar förändra, litet som stort. Där någonstans hittar du det som är just din drivkraft i livet.

Tankesättet suddar inte bort motgångar och svårigheter, men du behöver inte känna dig rädd för dem. Kanske är det just utifrån våra motgångar vi växer och utvecklas som mest? Tänk om det bara är livet som ger oss olika träningsmöjligheter? Våga samla information av vad du vill eller inte vill ha mer av, det inkluderar även att minnas det som är jobbigt och svårt. Det är också en viktig del att se och acceptera hela livet, med både plus och minus. Vi behöver se livet som en helhet och fatta beslut som är bra för helheten. Att bara snöa in på en detalj leder dig oftast inte vidare. Vi ser på helheten och ser vad som kan förändras nu, senare eller vad vi inte vill förändra.

Vad är din drivkraft?

För dig som tror att du saknar drivkraft eller tror att din personlighet kommer ta skada om du släpper fram din drivkraft, så är det inte så. Jag vet ingen, har aldrig träffat någon som inte har någon drivkraft. Allas drivkraft är deras egen personliga, men det är bara trötthet, stress, rädslor eller gamla mönster som vill få dig att tro att du saknar drivkraft.

Gör istället så att du provar tanken att din drivkraft är något positivt, något som du lär känna gradvis genom att praktisera tankesättet som jag just har berättat om. Lek med tanken under veckan och var sedan uppmärksam på nya impulser och tankar som dyker upp. Ofta behöver vi bara glänta lite på dörren för att drivkraften ska smita in och presentera sig!

Skriv till mig och berätta om vad som dyker upp om du fokuserar på detta under den närmaste veckan eller om du har något annat du vill dela.

Snart lanserar jag min nya höstfina hemsida och två nya kurser som kommer lagom till hösten. Missa inte det!

Lycka till alla fina!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kristina Hellsten » Förändra en sak :  ”Jag har haft ett år av sorg, mitt liv blev inte som det varit. Har brist på gläd..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln