Vågar du förändra?Drömmar
 
Underbart med sommar! Jag är precis hemkommen från 4-dagars ridläger tillsammans med mina döttrar. Hästar, träning, kroppsarbete, massa skratt och god mat. Hemma igen med träningsvärk och fylld av en känsla av liv. Kroppen, hjärtat och själen har fått leva till fullo. Jag vill ha kvar känslan, den är fantastisk! Jag har förändrat och njuter av den frihet jag känner just nu. Vad drömmer du om?

Att våga 

Efter förra veckan har jag fått många frågor om att våga, att våga drömma och förändra och gå sin egen väg. Spännande! Jag är av uppfattningen att vi alla lever med en enorm potential inom oss. Oavsett vilken livssituation vi befinner oss i kan vi utveckla och förändra inte bara vår situation utan hela vår upplevelse av livet, men varför är det då så svårt? Förändring är en kraft som vi ofta glömmer att vi bär inom oss.... kanske för att vi omedvetet väljer bort den? De flesta vill utvecklas och förändras till det bättre. Frågan är om det räcker med att jag bestämmer mig för att vara öppen för förändring eller om det krävs något speciellt av mig för att ta mig framåt?

Hur vet man när det är dags för förändring?

En förändring kan vara alltifrån en livsomvälvande handling till att satsa på en ny verksamhetsgren i företaget eller göra saker på ett nytt sätt. Förändring handlar inte om att förändras från den man är. Förändring handlar om att bli MER av sig själv, att leva som den man innerst inne är, att vara autentisk. Att leva ut den potential som man går omkring och ruvar på. Vi vet inom oss när det är dags, när vi upplever en situation eller relation som inte är bra för oss (den relationen kan ju faktiskt i många fall vara relationen till oss själva). En gnagande känsla som inte lämnar oss, en inre vetskap om att det inte är rätt och vi får inte tillgång till våra energier, blir trötta och less på tillvaron. Det är först när vi är redo för förändring som vi öppnar oss för möjligheten och det är då förändring kan ske.

Vad är det då som gör att det är så svårt förändra?

Förändring ligger helt din upplevelse och dina värderingar och referenser. Det är så enkelt, skrämmande, roligt, svårt, allt på en gång. Bara för att jag lever i en situation som jag vet att jag inte mår bra av så betyder inte det att jag verkligen vill förändra den. Vår rädsla för det okända, det där nya som vi inte vet hur det kommer att bli, är ofta det som omedvetet gör att vi aldrig tar steget, att vi stannar kvar. Ibland känns det för jobbigt att börja, eller så vet man inte var man vill börja eller så vet man inte vad man vill? Eller så låter vi oss påverkas av jante och omgivningens åsikter.

För att våga flytta oss steg för steg mot våra drömmar och visioner behöver vi troligtvis förändra något. Det viktigaste att börja med blir att sätta oss ner och fundera på vad vi vill. Om vi inte vet vad vi vill - hur ska vi då kunna få det? Våga släppa alla krav och begränsningar och börja designa ditt drömliv.

För mig är det viktigt att drömskapa regelbundet. Jag gör det varje morgon när jag gör min morgonrutin, men det går lika bra att göra det en gång i månaden eller en gång vid jul eller semestern. Bestäm själv, det viktiga är att det sker regelbundet. Här beskriver jag ett sätt att göra på, men det finns många fler, hitta ditt eget sätt. Skriv gärna till mig om du vill ha fler förslag på hur du kan göra.

BÖRJA DRÖMSKAPA

Dröm dig fem år framåt i tiden. Frågan är hur du vill ha det när du är där. Även om det inte är så, låtsas som om allt vore möjligt. Hur skulle ditt liv se ut om det var perfekt?

Skriv ner berättelsen om ditt drömliv, om allt vore möjligt. I stort och smått. Hur ser ditt företag ut? Vad gör du? Hur känner du dig? Vem vill du vara? Hur ser dina relationer ut? Var bor du? Hur mycket arbetar du? Skapa fritt och låt visionen växa fram. Skriv som om det redan hade hänt. Spara det du skrivit och lägg gärna till symboler eller bilder. Ställ till slut frågan till dig själv " Vad har jag gjort och vad har hänt så att jag kunde komma hit?"
Titta på och läs din berättelse varje dag.

Att skapa förändring är ofta att sluta göra något eller att börja göra något nytt. Nu är det dags att våga, sluta tveka och istället fatta ett riktigt beslut om att göra det du vill. Våga ställa frågor som utforskar dina möjligheter! All förändring börjar med en fråga. Kom ihåg att du alltid kan ändra dig. Ditt "vill" är alltid byggt på var du är och vad du vill just nu.

Som Astrid Lindgren sa "Mod är att känna rädsla och våga göra det ändå".

Med kärlek     Angelica                        


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kristina Hellsten » Förändra en sak :  ”Jag har haft ett år av sorg, mitt liv blev inte som det varit. Har brist på gläd..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln