Har du undersökt ditt varför?Undersök ditt varför

Att undersöka sitt varför är väl investerad tid och kan få dig att genomföra de förändringar som krävs för större framgång och glädje.

Jag har under stora delar av mitt liv sökt något, har inte riktigt fått kläm på vad. Provat, satsat och lyckats och misslyckats. Det senaste året har varit speciellt, jag har mer och mer känt att energin läcker ut och jag blir tom, bestämde mig tillslut för att förändra. Jag har börjat med nya vanor som lett mig framåt steg för steg. Trots mina höga murar av rädslor tog jag mod till mig och vågade förändra med hjälp av de som står mig närmast.

Våga förändra det som inte fungerar längre

Jag bytte bort mitt välartade företag, kamp, trötthet och ångestattacker mot kärlek, liv och glädje. Det här året har jag funnit det jag sökte. Under så lång tid har jag haft ett lock på mina sinnen, jag har vetat att jag borde känna, dofta, se och höra, men det har varit ett avstånd mellan mig och omgivningen.

Nu känner jag, jag njuter av solen, gråter ibland när jag skriver på morgonen, fylls av glädje när jag går över vallarna och tittar till djuren, jag känner en så stor lycka när jag ser på mina barn och jag är dödligt förälskad i min man. Innan jag med hjälp av min underbara familj tog steget och gjorde förändringen så ville jag inte gå och lägga mig, för jag skydde morgonen. Allt kändes tungt och meningslöst.

Vi är inte i mål, jag är inte i mål ännu, men numera känner jag istället längtan, morgonen är dagens bästa stund. Jag kommer skriva mer om den viktiga morgonritualen som gör mig redo för att möta dagen varje dag, men i dagens inlägg skriver jag om att hitta sitt varför.

Hitta DITT varför

Att hitta sitt varför är stort. Det börjar med en känsla i magen, som sprider sig till tårna, som sedan virvlar vidare i kroppen och slutligen når huvudet. Ändlösa möjligheter uppenbarar sig varje dag. Rädslor och hinder tiger plötsligt still. Det är så det känns när man äntligen lyssnar på och följer sitt hjärta. Det är först då man fylls av energi, inspiration och motivation!

Tycker du också att det låter rimligt? Om du vill uppnå något eller skapa något så är det ju viktigt att veta varför, annars kommer du inte kunna motivera dig själv att göra det. Ditt varför är det du vill uppnå och din mening med ditt liv. Ditt varför är kort och gott din vision och motivation!

Ta för vana att notera allt som du får energi av och som du trivs med att göra.
Samla tills du har en lista!
Och notera också vad du tappar energi på, vad som dränerar dig och gör dig trött, vad som tar längre tid för dig och känns trögare (även om du kanske är bra på det).

Var lyhörd

Alla människor har olika idéer och varför. Inget är det andra likt och därför är det extra viktigt att vara lyhörd på dig själv och vad du drivs av. Det är viktigt att hitta sitt alldeles egna varför. Ställ dig själv frågor, dröm och sök ditt varför. Börja nu. 

5 FRÅGOR FÖR ATT HITTA DITT VARFÖR

1. Om du skulle nå ett av dina mål, vilket som helst, inom ett dygn. Vilket skulle du       då välja?

2. Vad gör dig mest glad av allt? Oavsett vad det än är så bör du troligtvis ha det i         åtanke när du letar efter ditt varför.

3. Vad skulle du göra om du inte behövde jobba och inte behövde svara för någon       annan? Om alla måsten försvann. Hur skulle din vardag se ut då? Ta god tid på         dig att fundera över detta.

4. På vilket sätt vill jag göra skillnad eller bidra i den här världen?

5. Vilken är den viktigaste förändringen jag skulle göra i mitt liv eller i mitt företag,       om allt vore enkelt och möjligt och det inte fanns begränsningar eller hinder?

Ställ frågorna till dig själv och lyssna noga på vad ditt hjärta svarar, hjärtat vet vart du ska för att nå din fulla potential på alla plan. Både i livet och i företagandet.

Lycka till och berätta gärna om dina reflektioner i kommentarerna eller maila på info@furholmen.nu


Varma hälsningar Angelica

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kristina Hellsten » Förändra en sak :  ”Jag har haft ett år av sorg, mitt liv blev inte som det varit. Har brist på gläd..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln