Räcker du inte till?När allt händer på en gång

Idag har det varit en sån där tuff dag. Inget har riktigt gått min väg och det mesta har tagit längre tid än jag planerat. När man har djur kan vad som helst hända och på en minut kan hela dagens program ändras. För mig blir det ofta som en klump i magen när det händer. Plötsligt vill alla ha allt samtidigt, barn som vill ha sin mamma, bokföring som ska göras.......

En känsla av att inte räcka till

Hur jag än gör så kommer någon eller något få mindre av min uppmärksamhet. Och så blir ett djur skadat och måste tas om hand eller någon är utanför staketet. Under dagen börjar jag gå omkring med en känsla av att inte räcka till hur jag än gör. Som tur är har jag numera en hel låda med olika verktyg att ta till en dag som den här och det är jag så tacksam för!

Tidsfattigdom

Många lever idag i vad som skulle kunna kallas för tidsfattigdom. Vi har allt annat vi behöver, men upplever att vi inte har tid. Därmed har vi heller inte tid att njuta av allt det vi har. Men tid är ju egentligen det enda vi automatiskt får när vi föds. Hur kan då så många människor och hela kulturer inbilla sig att de har ont om tid? Ont om det enda som vi har.....

Ändra din inställning/din känsla för tid

Om du tycker att du har ont om tid så bestäm dig för att ändra hur du ser på tiden. Du kan lika gärna tänka att du har gott om tid. Hemskt provocerande, eller hur?
Det kommer inte att påverka negativt, du kanske snarare blir klar snabbare, men framför allt så mår du bättre och kan prestera ett bättre resultat eller göra en bättre insats. Din känsla för tid är något annat än den faktiska tiden. Precis som du själv kan uppleva att tiden går olika fort vid olika tillfällen verkar människor ständigt uppleva tiden annorlunda.

Hur upplever du din tid?

Det finns två sätt att ändra din inställning till tid och din dagliga verklighet

1. ÄNDRA DINA HANDLINGAR (DET DU GÖR)
2. ÄNDRA DIN PROCEDUR (DET SÄTT SOM DU GÖR SAKER PÅ)

Testa att göra nya saker eller saker på andra sätt och lägg märke till vad som känns bättre och sämre för dig. Dina känslor är signaler till dig om du ska göra mer eller mindre av det du gör, så våga tänka i nya banor och experimentera. Bryt mönster och andas in ny luft i ditt känslosystem.

Lycka till!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kristina Hellsten » Förändra en sak :  ”Jag har haft ett år av sorg, mitt liv blev inte som det varit. Har brist på gläd..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln