Det värdefulla nuet

Samla på lugna stunder

Kanske är de mest underbara stunderna på sommaren de tidiga mornarna när man smyger ut på altanen med den rykande kaffekoppen i handen och möter den nya dagen med solen som glittrar i vattnet eller är det just de där stunderna när middagen är uppäten och solen är på väg ner. Lugnet lägger sig över udden och dagens sysslor är slut. Barnen har gått in och vi lunkar ner mot vattnet för att se till djuren på betet. Just så var det ikväll.

Total närvaro

Med varsin tröja över axeln, sida vid sida, med hunden springande framför oss rinner alla måsten av. Vi är totalt närvarande. Går till fåren först och skrattar åt lammen som fått fnatt och sedan får vi gå hela vägen ut på udden för att hitta kossorna.
Eftersom det har varit en ridå av al här så har det aldrig gått att se gården från det här hållet förut. Det är så vacker att det gör ont! Min kärlek till en här gården är så stor. Att upptäcka nya saker efter 10 år är också stort på något sätt. Våra sinnen tar in alla intryck och det behövs inte så många ord. Klappar på en  solvarm sommarblank kossa som vill hälsa och ser en havsörn sväva förbi ovanför oss. Tiden står nog stilla där en stund. Tycker mig se att djuren också njuter av den ljumma kvällen.

Stanna upp

Jag känner att jag behöver många fler sådana här ögonblick i mitt liv, korta stunder med total närvaro, att stanna upp, känna, lyssna, se och dofta. Jag blir bättre och bättre på det. Tidigare tyckte jag aldrig att jag hann stanna upp, jag bara sprang. När stannar du upp och är totalt närvarande?
Jag vill gärna dela med mig av en övning. Testa!

Övningen: HITTA NUET
Stanna upp, se dig omkring. Lägg märke till vilka tankar som far runt uppe i ditt huvud. Lägg märke till vad du känner just nu. Lägg märke till hur din kropp känns och var den är spänd och stel, samt var den är avslappnad och behaglig. Upplev nuet, vad ser du, vad känner du för dofter, vad hör du. Ge dig själv tillåtelse, om än bara för ett ögonblick att vara precis som du är utan att behöva ändra på något. NJUT!

Lycka till!  
Med kärlek   Angelica

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kristina Hellsten » Förändra en sak :  ”Jag har haft ett år av sorg, mitt liv blev inte som det varit. Har brist på gläd..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln